Diskuze – kategorie

4
Říj
Může za to lepek?
Dobrý den, je mi 40 a od mládí jsem trpěla tzv. Draždivým tračnikem, takto mě diagnostikovala má lekařka před několika lety, když jsem si stěžovala na dlouhodobé trávicí obtíže. Dokonce mi udělala i test na celiakii , který vyšel negativně. Pak už jsem své obtíže s lékařkou neřešila, zvykla jsem si na svůj draždivý tračnik. V roce 2016 mi byla diagnostikováno autoimunitní onemocněni štítné žlázy a v roce 2018 neuropatie neznámé etiologie (popravdě moje neuroložka ani žádnou příčinu nehledala), no a letos v únoru jsem dostala panické záchvaty a úzkostí. A dnes jsem se v jednom odborném článku dočetla, že všechny tyhle moje zdravotní problémy můžou být způsobeny lepkem. A tak se ptám, než s tím znova začnu otravovat mojí doktorku, zda se tu někdo z vás nesetkal s případem jako jsem já, může tohle všechno skutečně způsobovat lepek? Mám naději, že na bezlepkové dietě se aspoň částečně vyléčim ? Předem díky za reakce 🙂
Petra Pitrová 4.10.2020
5
Říj
Dobrý den, s lepkem je to dost složité. Za Vašimi obtížemi opravdu může stát lepek. Jeho působení na organismus může být velice rozmanité a jeho projevy nemusí být omezeny jen na trávicí trakt, i ta štítná žláza a neurologické potíže se tam mohou vyskytovat. Nepíšete jaké testy Vám vyšly negativně, když Vás poprvé vyšetřovali. Dojděte si na vyšetření znovu. Nevím, jestli chodíte na gastroenterologii, ale bylo by lepší, kdybyste se tam objednala. Držím Vám palce, aby se zjistilo co stojí za Vašimi obtížemi. Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak jste dopadla.
Jitka Dlabalová 5.10.2020
31
Říj
Dobrý den. Je mi 42 let a byla mi diagnostikována Celikia. Na jaře mi začali bolesti břicha a dokonce jsem se i v noci probouzel s bolestí. Již dříve mi dělalo potíže nadýmání. S diagnózou jsem se již vyrovnal a dietu dodržuji. A teď k mé otázce. Na jaře jsem měl 88 - 89kg a dnes již mám 76kg a to se mi vůbec nelíbí. Váha mi neustále klesá. Měřím 176cm. Je to hubnutí způsobené změnou stravy? Nebo bych to měl řešit již s lékařem? Děkuji za odpověď a reakce.
Cyril Vinopal 31.10.2020
2
Lis
Dobrý den, takhle lze těžko říci, čím to je, že hubnete. Nejde posoudit, nakolik jste změnit stravu - jestli jste vyřadil pečivo a výrobky z mouky úplně a nahradil je např. ovocem, zeleninou apod, bylo by to možné. Nevím, jak dlouho jste na dietě a kdy jdete k lékaři na kontrolu. Určitě se mu o tom zmiňte. Záleží také na tom, jak se cítíte a jestli se Váš zdravotní stav zlepšil. Pokud si myslíte, že za Vaším hubnutím může být ještě něco jiného, bylo by lepší, kdybyste se ozval Vašemu ošetřujícímu lékaři.
Jitka Dlabalová 2.11.2020

Přidat příspěvek do diskuze